DATES PERIODE D'ESCOLARITZACIÓ CURS 2018-19
- PRESENTACIO DE SOL·LICITUDS: DEL 03/05/2018 AL 16/05/2018 (AMBDOS INCLOSOS)
- PUBLICACIÓ DE LES LLISTES PROVISIONALS 06/06/2018
- PERIÓDE DE RECLAMACIONS: DEL 06/06/2018 AL 08/06/2018 (AMBDOS INCLOSOS)
- RESOLUCIÓ DE LES RECLAMACIONS: 11/06/2018
- PUBLICACIÓ DE LES LLISTES DEFINITIVES 21/06/2018
-PERIÓDE DE MATRICULACIÓ: DEL 22/06/2018 AL 27/06/2018 (AMBDOS INCLOSOS)
*PUNT DE LLIURE DISPOSICIÓ DEL CENTRE:
- 0,25 PUNTS= FILLS DE FAMÍLIES MONOPARENTAL
- 0,25 PUNTS= NINS/ES ESCOLARITZATS A ESCOLETES 0-3 ANYS AUTORITZADES.
- 0,50 PUNTS= FILLS DE PARTOS MÚLTIPLES (BESSONS, TRILLIZOS...)
SETMANA CULTURAL 2018
SETMANA CULTURAL 2018:
"LES 7 ARTS"
Aquests dies l'Art ha arribat a la nostra escola. Arquitectura, Pintura, Teatre, Escultura, Dansa, Cinema, Música s'han passejat per les nostres classes i els nostres alumnes s'han convertit en arquitectes, escultors, pintors, actors.... Han conegut més d'aprop tot allò que forma part de cada una d'aquestes arts, han ballat, han pintat, dansat però sobretot han pogut compartir amb els seus companys moments molt divertits. Però el que ens fa més contents és veure les seves cares de felicitat, que volem compartir amb tots vosaltres. Aprofitem per recordar-vos que demà podeu visitar l'escola per veure les seves obres a partir de les 12 h.
METEO A L'ESCOLA IB3
La cadena IB3, en su programa "METEO:TEMPS I NATURA", acaba de estrenar la sección "METEO A L'ESCOLA" y lo hace con nuestros alumnos de 3º y 5º de primaria,que nos hablan de tempestas, tornados y cambio climático, información que han investigado a través de sus Proyectos de aula. Clicar encima de la imagen y veréis lo bien que lo ha hecho.
CURSA SOLIDÀRIA 2018
Cada 30 de gener des de 1964 se celebra el DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU en commemoració de l'assassinat de Mahatma Gandhi, per així recordar la seva lluita amb l'objectiu d'aconseguir un món en pau i sense violència.
La celebració d'aquest dia a les escoles de tot el món té com a objectiu fomentar la tolerància, la solidaritat, el respecte cap als drets humans sense distinció de cap tipus i el foment de la no-violència i la pau a les nostres vides.
El més important és entendre que la pau és qualque cosa més que l'absència de guerres i baralles, si no una cosa respectada i acceptada per tots. No hauria de fer falta celebrar aquest dia de manera extraordinària, sortir a dir que no volem guerres ni gent que pateixi a causa dels conflictes bèl·lics sinó que simplement no hi hauria d'haver cap guerra. Els conflictes, tots, els de casa, els de l'escola, i també els dels països s'haurien de resoldre mitjançant el diàleg i el respecte mutu.
Amb aquestes activitats voldríem que tots els alumnes, que encara són infants, fossin portadors d'aquest missatge, a les seves famílies, veïnats, amics i que a mesura que es vagin convertint en adults ajudin a construir un món millor, un món on no facin falta exèrcits i on l'única arma sigui el diàleg, el respecte, la tolerància i la mà estesa.
Avui tots els alumnes, dels més petits als més grans han participat en una cursa solidària per col·laborar en l'organització SAVE THE CHILDREN i la campanya kms solidaris a favor dels infants de Sudan del Sud, i així poder contribuir a fer que la seva vida sigui un poc més feliç.
Ha estat una activitat molt guapa i ens ho hem passat molt bé. Tots i totes han corregut acompanyats dels seus mestres. Els més petits han estat uns campions i han arribat molt bé al final del recorregut, llavors han corregut tots els alumnes de primària, que també ho han fet molt bé.
No era una cursa competitiva, l'objectiu no era guanyar cap trofeu. El premi era participar cada un/a en la mesura de les seves capacitats. Al final del recorregut tots han berenat de fruita fresca per reposar forces.
Si cliqueu damunt la imatge podreu veure alguns moments de la cursa solidària.
SANT ANTONI 2018
El passat divendres 19 de gener celebràrem la nostra torrada de Sant Antoni. Aquesta vegada els més petits no varen tenir gens de por perquè teníem un dimoni molt simpàtic i a més els companys de 5è i 6è les feren companyia tot el temps. Les va agradar molt sentir-se protegits per ells.
Totes les classes preparàren unes glosses molt divertides i les cantaren perquè tots les poguessin gaudir.
Gràcies a tots els papas i mamas de S'APIMA que varen torrar perquè tots els alumnes poguessin fer una bona berenada.
Si clicau damunt la foto, podreu veure un recull d'imatges de la festa.
BONES FESTES I UN DESIG COMPARTIT
Benvolgudes famílies,
Volem compartir amb tots vosaltres els nostres desitjos, no només per aquests dies sinó per cada dia de l’any.
El nostre desig és transmetre i inculcar als nostres alumnes, els valors de la solidaritat, l’acceptació de les diferències, la cooperació, la convivència i la tolerància basats en el respecte a totes les cultures, nacionalitats i característiques individuals que conviuen dins la nostra escola i dins la nostra vida.
Tot això només tindrà èxit si a casa els inculqueu els mateixos valors. Els infants necessiten unitat d’actuació per part de totes les persones que participen en la seva educació, així com models correctes per ser l’exemple que necessiten per formar-se correctament.
Les famílies teniu una gran responsabilitat perquè sou el referent més important per a ells i elles, el mirall on es miren. Les vostres accions, les vostres paraules són les lliçons de vida que a poc a poc van construint aquests ciutadans que seran el dia de demà.
Si volem que aquests valors de pau, amor i bons desitjos que aquests dies omplen els carrers de les nostres ciutats es mantinguin, ens hem de respectar, acceptar i ajudar els 365 dies de l’any.
Per tant, us volem desitjar molta felicitat i molta sort, no només avui, sinó durant tot l’any que començarà.
Per tot això volem comptar amb tots vosaltres en la construcció dels nostres grans projectes, que també són els vostres i que són els vostres fills i filles.
El claustre del CEIP SES ROTES VELLES ,
Us desitja: BON NADAL I BONES FESTES !
NORMES ÚS DEL MENJADOR
NORMES USUARIS DE MENJADOR
- Els pares i mares dels comensals hauran d’avisar abans de les 10:00 si els seus fills queden a menjador. Les reserves fora d’aquest horari obliguen a repartir la quantitat de menjar prevista entre tots els comensals i per tant minvar les quantitats impedeix preveure possibles menús preparats per a comensals amb al·lèrgies. Per tant fora d’aquesta hora no es podran fer reserves.
- Les al·lèrgies que obliguin a fer menús específics,s’hauran de certificar amb la plantilla de comunicació signada pels pares, acompanyada del corresponent certificat mèdic.
- Per a l’administració de medicaments serà necessari que els pares signin l’ autorització, acompanyada de la corresponent prescripció mèdica.
L’empresa no es fa responsable dels medicaments que no hagin estat baix la custòdia del centre i/o dels monitors de menjador.
- Les normes de menjador en quant a higiene, comportament, hàbits a taula, respecte de companys i monitors, estan contemplades dins el Pla de menjador que forma part del Pla de convivència del centre i per tant són d’obligat compliment per tots els usuaris.
- Després de dinar hi ha un temps d’esbarjo, és un temps per descansar de tota una jornada d’escola, un temps d’esplai. Per aquest motiu no es faran deures en temps de menjador. Les tasques d’escola tenen un caire pedagògic que requereixen un entorn tranquil, adequat, amb tot el material necessari on no només és important el producte final sinó tot el procés.
- Per motius de seguretat, la sortida dels nins/nines només es podrà fer entre les 15 i 15,30h.
- En el cas que no es pugui recollir als alumnes a les 15’30, els monitors de menjador acompanyaran als infants amb el monitors d’activitats extraescolars. Aquesta activitat té un cost de 3,5 € per associats de l’AMIPA i 7 € pels no associats,per dia. En el cas de que acabada la jornada d’extraescolars a les 17h no es pugui localitzar a la persona responsable de la recollida, el monitor de l’activitat contactarà amb la policia local perquè se’n faci càrrec.
Si teniu algun dubte o suggeriment, podeu utilitzar el correu Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Una salutació forta!!
L’equip de menjador
COMPOSICIÓ DEL CLAUSTRE CURS 2017-18
Estimades famílies,
Ja teniu a la vostra disposició, a l`apartat de centre, a coneix-nos, la relació de mestres que formen el nostre claustre per al curs 2017-18.
Fins aviat.
Queridas familias,
Ya tenéis a vuestra disposición, en el apartado de centro, en conócenos, la relación de maestros que forman nuestro claustro para el curso 2017-18.
Hasta pronto.
ENTRADA AL CENTRO
Bienvenidas familias, como todos sabéis, dos cursos atrás iniciamos la revisión de nuestro Proyecto Educativo.
Este cambio no es únicamente metodológico sino que va ligado a un cambio de todo lo que envuelve el día a día del centro y de toda la comunidad educativa.
En este cambio tiene un papel primordial la mejora de la CONVIVENCIA y las relaciones de toda la comunidad educativa, integrada por alumnos, padres, madres y personal del centro.
Pensamos que cualquier hecho que altere la convivencia y sea origen de conflictos ha de ser objeto de estudio y de cambio para conseguir mejorar.
Hemos observado, seguramente algunos de vosotros también, que la competición que se genera para ser el primero de la fila, por las mañanas, origina conflictos, discusiones y peleas que de ninguna manera son el modelo que han de ver los alumnos.
Los adultos, familias y maestros, hemos de dar buenos modelos a los niños para que desde pequeños interioricen los valores de cooperación, solidaridad y respeto.
Esta observación nos ha mostrado la necesidad de remodelar el sistema de entradas al centro a las 8’30h.
Por todo esto os informamos que la Comisión de Convivencia ha propuesto la siguiente medida:
A partir de día 14 de noviembre no se harán filas por las mañanas. Se abrirán las puertas a las 8’25 h para evitar todas las situaciones de conflicto que se generan durante el tiempo de espera en el patio, tiempo que os recordamos que los niños son responsabilidad de las familias o personas acompañantes. En el momento que se abran las puertas del edificio los niños accederán a sus aulas solos, allí les esperará su tutor. Sólo ellos podrán acceder al edificio en este momento. En las puertas habrá dos maestros encargados de vigilar la entrada y de recoger las informaciones que los padres necesiten hacer llegar a los tutores. De todas maneras os recordamos que el sistema oficial de contacto con los profesores es la agenda, y que es el que os aconsejamos utilizar de manera habitual.
Esperamos que nos ayudéis a conseguir un clima de respeto y buena convivencia y a ser un buen modelo para los niños.
EL CLAUSTRO
NUEVA APP "SES ROTES VELLES"

En cuanto tengáis la APP descargada, en el menú que os aparecerá arriba a la derecha, podréis seleccionar el/las aula/aulas de vuest@/vuestr@s hij@/hij@s para recibir toda la información que, tanto el/la tutor/a como los especialistas os quieran hacer llegar. La información del centro, así como el calendario de eventos del mismo, os saldrá por defecto descargando la APP.
Muchas gracias
La Dirección.
RECORDATÒRI NORMES DE CONVIVÈNCIA
CURS 2016/17. RECORDATORI NORMES
HÀBITS SALUDABLES
- És imprescindible dormir un mínim de 8 hores diàries. La família hi ha de col·laborar activament, de manera que l’alumne disposi de l’energia i la concentració suficient al llarg de tot el matí.
- No es pot dur brioxeria industrial per berenar. Els dimarts s’ha de dur fruita per berenar.
ÚS ADEQUAT DE LES TIC
A l'escola cada alumne és responsable del microportàtil que utilitza i del seu bon ús.
- ELS ALUMNES NO PODEN DUR TELÈFON MÒBIL A L’ESCOLA
- Si la família ho considera necessari (per controlar el seu fill a l’hora de tornar a casa, etc.), i decideix que en dugui ha de signar la autorització al tutor/a. El matí en arribar, l’alumne entregarà el mòbil al tutor fins a l’hora de la sortida.
- L’escola no es fa responsable de la possible desaparició o averia del mòbil. Si el mòbil és utilitzat durant la jornada escolar, el professor o monitor de menjador ho recollirà i l’entregarà a Direcció. Només s’entregarà el mòbil als pares de l’alumne.
- L’ÚS DE LA MAJORIA DE XARXES SOCIALS ESTÀ AUTORITZAT O RECOMANAT PER MAJORS D’EDAT
- En conseqüència, com a centre de Primària desaconsellem totalment a les famílies que autoritzin els seus fills a utilitzar aplicacions com Whatsapp, Facebook, Twitter o Instagram. En cas que les utilitzin els demanem que controlin l’ús que en fan. L’escola no es fa responsable dels problemes derivats de l’ús d’aquestes xarxes. Per tant, derivarà qualsevol problemàtica greu sorgida en aquest àmbit al Policia de barri o la Policia Nacional
- ÉS VITAL ESTABLIR UN HORARI DIARI D’ÚS DE DISPOSITIUS ELECTRÒNICS (CONSOLES, MÒBILS, ORDINADOR, TELEVISIÓ, ETC.) I SITUAR-LOS EN LLOCS COMUNS DE LA CASA
- Desaconsellem que els nins disposin de TV, consoles, ordinadors, etc. a la seva habitació. Així mateix, recomanem que, en cas de tenir mòbil, el carreguin a un espai comú, de manera que no en puguin fer ús durant el vespre.
- ELS PARES HAN DE CONTROLAR EL SEU PROPI ÚS DEL WHATSAPP
- Qualsevol usuari de whatsapp ha de tenir en compte que ha d’actuar com si les converses que es tenen fossin públiques.
- No es pot atemptar contra l’honor ni la dignitat d’altres persones. Publicar rumors maliciosos, insultar, etc. contra altres membres de la comunitat educativa (altres companys de classe, altres pares o professorat) és un delicte. També és un delicte l’enviament de fotos que atemptin contra la dignitat d’altres persones.
AVALUACIÓ
- El Pla d’Acció Tutorial vigent del nostre centre recomana que el mestre entregui els exàmens corregits als alumnes perquè els pares els signin.
Després els han de tornar al mestre, que els ha de guardar fins a final de curs. L’objectiu és mantenir informades a les famílies sobre l’evolució acadèmica dels seus fills. Tot i això, és molt important tenir en compte que:
- S’ha d’incidir en allò que es pot millorar, amb una perspectiva dialogant i de comunicació amb el professorat.
- En cas que el professor consideri que aquesta dinàmica no es manté, pot modificar el sistema i, d’acord amb la normativa, substituïr-la per reunions informatives on mostri els controls a la família.
Els controls només són un element més a tenir en compte a l’hora de decidir les qualificacions del bolletí. En aquest sentit, els criteris de qualificació són:
- Observació directa i sistemàtica del dia a dia (participació, actitud, responsabilitat.....)
- Produccions dels alumnes: treballs individuals, en petit i/o en gran grup,
- Registres anecdòtics.
- Debats, presentacions, sortides, posades en comú...
- Proves específiques, orals i escrites (controls, qüestionaris, presentacions de treballs...)
CONVIVÈNCIA
- La nostra escola treballa activament en la gestió positiva dels conflictes, i impulsa iniciatives destinades a millorar la convivència entre tots els membres de la comunitat educativa. Així i tot, si l’alumnat comet una falta contrària a les normes o greument perjudicial per a la convivència, serà sancionat d’acord amb la normativa vigent (BOIB, Decret 121/2010)
El nostre pla de convivència té tres tipus de faltes totes tipificades amb conductes descrites al mateix document.
- Faltes lleus
- Faltes greus
- Faltes mol greu
L’acumulació de tres faltes lleus serà considerada una falta greu. L’acumulació de tres faltes greus es considerat una falta molt greu. Una falta molt greu comporta l’obertura d’un expedient disciplinari i pot suposar perdre el dret a participar a determinades activitats tals com el viatge d’estudis
- Els tutors es reuneixen amb cada família com a mínim una vegada durant el curs. Tanmateix, sempre que els pares o el tutor ho considerin necessari, es pot convocar una reunió.
- En cas de conflicte, els demanem no fer valoracions ni judicis fins que hagin parlat amb el professor. Sovint molts de problemes s’arreglen just parlant, i la coordinació i confiança entre família i escola és el factor més important de l’èxit escolar.